Školní projekt - Motýlí zahrádka

14.05.2015 11:28

Příroda je mocná čarodějka. Jedním z jejích úžasných kouzel je proměna nevzhledné housenky v půvabného motýla. Protože jsou tyto zázraky mnohým očím skryty, rozhodli jsme se přírodu donést přímo do školy. Objednali jsme si housenky, pro které jsme udělali vlastní kelímkové domečky. Od této chvíle jsme pozorovali, jak rychle rostou, jak se zakuklují. Žáci, rodiče a zaměstnanci dostali důležitý úkol - podle vylosovaných písmen vymyslet jména pro své motýlky. Pojmenované kukly jsme poté přemístili do sítě a s napětím jsme čekali na první motýlky.

 

Datum narození jednotlivých motýlů:

  • 20.5.2015 - Pluto, Řimníček, Olfí, Cecil, Vilík
  • 21.5.2015 - Bárbína, Elektra, Anežka, Luděk, Yetti, Gabriel, Zaida Zifča, Sírius, Kvido, Štěpán, Waldemar, Homer, Rafael, Bella, Žofinka, Quenne, Neymar, Ňuky, Monočlánek, Eliška, Čarovný
  • 22.5.2015 - Uma, Ivanka, Felix, Tykadýlko
  • 24.5.2015 - Duháček

S radostí musíme konstatovat, že máme 100% úspěšnost. Duháček nás sice trochu vystrašil, ale i jemu jsme společně s kamarády ze stacionáře mohli zamávat, když jsme všechny pouštěli na SVOBODU. Byl to pro nás úžasný zážitek, proto doufáme, že si motýlci přiletí vyzkoušet krmítko, které jsme pro ně na zahradě nachystali.