Den děti

01.06.2017 21:37

Na první červnový den nám každým rokem připadá jedna důležitá událost – a tou je Den dětí. V letošním roce jsme se rozhodli, že jej neoslavíme sami, a proto jsme si pozvali žáky navštěvující ZŠ U Stadionu. Tito žáci k nám do Jasněnky nezavítaly poprvé, konkrétně se jednalo o třeťáky, se kterými jsme se seznámili již v březnu na besedě s policisty.
Počasí nám vyšlo přímo na jedničku a my tak společně mohli strávit příjemné dopoledne na zahradě, pro naše malé návštěvníky možná netradičním způsobem. Poté, co se děti trochu proběhly a pohrály, si totiž mohly vyzkoušet, jaké je pohybovat se v prostoru na vozíčku. Manipulace s vozíkem pro některé možná nebyla úplně jednoduchá, ale přesto zkoušely zdolávat terén za asistence svých spolužáků. Určitě to pro ně byla cenná zkušenost.
Jako další aktivita byla zvolena hra s padákem. Zapojily se úplně všechny děti a o to větší to byla zábava. Nejvíce se dětem líbilo, když se mohly pod padák schovat. Na závěr dopoledne nesmělo chybět ani mlsání, a to v podobě zmrzliny, která nás příjemně osvěžila. Třídě třeťáků a jejich paní učitelce děkujeme za milou návštěvu a těšíme se zase někdy na viděnou!