Výlet na Budislav

13.06.2017 00:00

Zbývá nám pár dní do konce školního roku a my, společně i s kamarády ze stacionáře, se vydáváme nasát prázdninovou atmosféru do Budislavi u Litomyšle – vstříc novým zážitkům, ale i odpočinku v malebné přírodě.

Cestu na Budislav jsme všichni krásně zvládli, už v autě jsme si povídali o tom, jak to tam asi bude vypadat a co vše nás čeká.

Po příjezdu na místo jsme se ubytovali a před obědem se vydali na malou obchůzku po okolí. Po obědě nás čekal první výlet a to do města Litomyšl, kde jsme se prošli po náměstí a aby nás nožky nebolely, odpočinuli jsme si v tamní restauraci u zákusku a džusu. Tím náš výlet ale nekončí. Naše cesta pokračovala na nedaleký zámek s opravdu nádherným parčíkem. Najednou jsme se vrátili do úplně jiné doby a představovali si, jaké by to asi bylo tam žít. Kdo chtěl, mohl si vypůjčit výzbroj a vyzkoušet si být rytířem. To se hlavně Tomáškovi rozzářily oči.

Na druhý den jsme si naplánovali túru do Toulovcových maštalí. Toulovcovy maštale jsou přírodní oblastí Budislavských skal a borových lesů. Byla to sice dlouhá procházka, zato s opravdu krásnou přírodou, která stála za to.  Odpoledne jsme se vydali na výstup na Toulovcovu rozhlednu a na pískovcové skály Velké Hradisko. Kdo se nebojí výšek, tomu jsme se trefili do not - výhled jak ze skal, tak i z rozhledny byl totiž nezapomenutelný a někteří tím překonali sami sebe.

Po návratu do penzionu jsme se rozhodli, že využijeme bazén, který jsme tam měli k dispozici. Převlékli jsme se do plavek a vodní radovánky mohly začít. K večeři jsme si jako správní trampíci opekli špekáčky. Byl to poslední večer tohoto výletu, a proto nesměly chybět ani hry.

Každý výlet si jako parta umíme skvěle užít a v Budislavi tomu nebylo jinak. Odnášíme si s sebou spoustu krásných zážitků a vzpomínek. Nenudili jsme se ani na minutu, poznali jsme další nová místa a k tomu všemu nám přálo i počasí. Už teď se těšíme na další společné výlety!